Реклама

путін погодився на продовження зернової угоди — Ердоган

14 липня 2023 297 0
путін погодився на продовження зернової угоди — Ердоган
Kurkul.com

Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що він та глава рф володимир путін погоджуються з необхідністю продовження дії угоди про безпечний експорт українського зерна Чорним морем.

Про це пише Reuters

Турецький президент висловив сподівання, що «зернова угода» буде продовжена з поточного кінцевого терміну 17 липня в результаті зусиль ООН і Туреччини.

«Ми готуємося прийняти путіна в Туреччині в серпні. Ми дотримуємося тієї ж думки щодо розширення Чорноморського зернового коридору», — заявив він.

Напередодні в ЄС заявляли, що Європейська комісія допомагає ООН і Туреччині спробувати продовжити зернову угоду і готова «вивчити всі рішення».

Нагадаємо, раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Туреччина працює над продовженням зернової угоди та докладає зусиль для продовження її терміну на два роки.

Тим часом президент України Володимир Зеленський наполягає на забезпеченні сталої й безпечної роботи «зернового коридору» в Чорному морі, яка б не залежала від настрою та забаганок очільника росії.

«Увесь світ зацікавлений, щоб працював «зерновий коридор». Це дуже важливо. І дуже важливо, щоб ми почали так діяти з партнерами, щоб життя «зернового коридора», а отже, і життя інших людей на інших континентах, включаючи Африку, Азію, не залежали від настрою, з яким прокинувся президент РФ. Ми всі незалежні держави, у нас є на сьогодні цей коридор, він існує — не вільний, а саме такий — структурований і складний через те, що Росія блокує Чорне море», — сказав Володимир Зеленський.

Читати за темою: ООН пропонує зняти санкції з російського банку, щоб продовжити зернову угоду

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама