На Буковині двом пасікам присвоєно статус племінної

18 липня 2023 80 0
На Буковині двом пасікам присвоєно статус племінної
Чернівецька ОВА

Статус племінної пасіки присвоєно двом суб’єктам племінної справи у тваринництві Чернівецької області. Про це повідомила пресслужба Чернівецької ОВА.

«Згідно з рішенням експертної комісії Міністерства аграрної політики та продовольства України, цей статус присвоїли двом суб’єктам у галузі бджільництва (племінна пасіка): фізичним особам Филипчук Юлії Георгіївні та Филипчуку Івану Івановичу», — йдеться у повідомленні.  

Як зазначається, бджолярі працюють вони уже понад 15 років. Їхні пасіки нараховують понад 150 бджолосімей Карпатської породи. Товарний вихід меду на бджолосім’ю у 2022 році становив 33 кг.

«Щоб продуктивність пасіки була високою, у господарстві зрозуміли, що слід починати з селекційної роботи на пасіці, яка дозволить набагато краще підвищити господарські показники та зберегти в чистоті генофонд популяції Карпатської бджоли», — зазначили у відомстві. 

Так, господарство відповідає вимогам рівня ведення селекційно-племінної роботи, кількісні та якісні показники відповідають необхідним вимогам, затвердженим наказом Мінагрополітики України та зможе реалізовувати племінних маток та бджіл в Україні та за її межами.

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus