Реклама

росіяни знищили в порту Чорноморська 60 тисяч т зерна, яке призначалось для Китаю

20 липня 2023 121 0
росіяни знищили в порту Чорноморська 60 тисяч т зерна, яке призначалось для Китаю

У портовому терміналі, який постраждав минулої ночі в Одесі зберігалось 60 тисяч тонн агропродукції, що призначалась для відправки в Китай. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський.

«У портах, які були атаковані, зберігалося близько мільйона тонн продовольства… Саме той обсяг, який вже давно мав би бути доставлений в країни-споживачі в Африці, в Азії… У портовому терміналі, який постраждав цієї ночі найбільше від російського терору, — зберігалось 60 тисяч тонн агропродукції, що призначалась для відправки в Китай… Тобто всіх це зачіпає — російський терор. Кожен у світі має бути зацікавлений у притягненні росії до відповідальності за терор», — сказав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, вночі 19 липня пошкоджень зазнала зернова інфраструктура міжнародних та українських трейдерів та перевізників Kernel, Viterra, CMA CGM Group.

 

Як прокоментував міністр агрополітики Микола Сольський, удар по Одещині вивів з роботи значну частину зернової експортної інфраструктури порту Чорноморськ. У порту Чорноморська також були знищені 60 000 т зерна, яке мало бути завантажене на великотоннажне судно і відправлене зерновим коридором ще 60 днів тому.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама