Реклама

У фермера з Миколаївщини внаслідок обстрілу росіян згоріло 20 с/г машин

25 серпня 2023 3723 0
У фермера з Миколаївщини внаслідок обстрілу росіян згоріло 20 с/г машин
Суспільне

У фермера з Миколаївщини внаслідок обстрілу росіян згоріло 20 сільськогосподарських машин. Загальні збитки сягають десятків мільйонів гривень. Про це пише Kurkul.com з посиланням на Суспільне.

Станом на 24 серпня фермер Володимир Прадун разом із сином Романом оброблюють 200 га землі, аби за кілька років відновити господарство.

«Посіяли 25 гектарів соняшника. Посіяли три гектари спочатку бурячка. Невдало, тому що земля необроблена, брудна. Ну а потім додатково ще дев'ять гектарів. І що ви думаєте, почалися суховії, спека. Це десь місяць тому. І довелось пересівати той буряк, йти в борг, просити людей», — розповів фермер.

У Благодатному, що на Миколаївщині, де живе чоловік, майже дев'ять місяців точилися бої. Тепер обробляє поля разом з сином Романом на власний ризик.

«Дискуємо, готуємо поле під пшеницю, бо хочемо ще пшениці в цьому році хоча б гектарів 100. Виходу немає. Перехрестився і поїхав, як кажуть, з Богом», — додав Роман Прадун.

Читати за темою: Урожай 2022 року ще стоїть у полі — проєкт «Аграрне відродження» про життя після деокупації

Як розповів аграрій, через російську агресію втратили приблизно 20 сільськогосподарських машин. Загальні збитки сягають десятків мільйонів гривень. Також був знищений один з чотирьох ангарів, там зберігалось 700 т продукції.

 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus