Херсонський фермер отримав орден від Президента за партизанські дії під час окупації

30 серпня 2023 131 0

З нагоди Дня Незалежності Президент України Володимир Зеленський вручив державні нагороди українським військовим, а також учасникам спротиву. Зокрема, нагороду отримав і Олексій Чечин – фермер, учасник сил спротиву, житель села Широка Балка Станіславської громади Херсонщини.  

Про це повідомляє kherson-news.info.

«Міцній людині, від мене. Вітаю з Днем Незалежності, дякую за вашу боротьбу», – з такими словами Володимир Зеленський вручив Олексію орден «За заслуги» ІІІ ступеня.

Разом із братом хлопець передавав інформацію про окупантів на бот каналу «Миколаївський Ваньок», за яким стоять військові, що обороняли Миколаївщину. Збирали дані та знімки позицій через дрон, запускаючи його з комбайна під час жнив.

Окупанти полювали на учасників спротиву – Олексія, його брата та друзів арештовували 8 разів, били та піддавали тортурам. А одного разу росіяни прострелили стопу Олексію Чечину.

Після деокупації правобережної Херсонщини додому до сміливих братів-партизанів у Широку Балку особисто приїхав генерал Дмитро Марченко, вручив шеврони й забрав Олексія на лікування. Хлопець пережив 4 операції, поступово нога відновлюється, але попереду ще тривалий час реабілітації.

До речі, старший брат Олексія, Роман, теж отримав нагороду за підпільну роботу під час окупації – пів року тому генерал Марченко вручив йому медаль «За заслуги».

© Микола Сирота, Kurkul.com, 2023 р.

Виконано за допомогою Disqus