Реклама

Розумні технологічні карти: планування продажів зерна під потреби

5 вересня 2023 38 0
Розумні технологічні карти: планування продажів зерна під потреби

Більшість фермерів наразі підходять до планування технологічних карт дуже прискіпливо. Оскільки коли є ризик балансувати на межі собівартості, то варто рахувати кожну копійку і на кожну деталь звертати увагу. Про це Kurkul.com розповів Володимир Бабій, директор департаменту інтеграції Feodal.FMS.

За його словами, у системі Feodal.FMS дуже вчасно з'явились розумні Технологічні карти.

Технологічна карта потрібна для того, щоб перед початком сезону можна було зрозуміти, чи варто вирощувати ту, чи іншу культуру, побачити, чи вигідно її вирощувати на чітких показниках, а не керуватись абстрактними ринковими умовами.

У Технологічних картах від Feodal.FMS доступно:

  • планування агрооперацій враховуючи всі деталі;
  • автоматизований звіт факту виконання операцій завдяки підв'язаному блоку моніторингу техніки;
  • можливість перевірки дотримання вимог і якості виконання операцій;
  • автоматизований розрахунок вартості виконання операцій.

«Заповнюючи технологічну карту і всі затрати на сезон (як виробничі — насіння, пальне, добив і ЗЗР, запасні частини, так і адміністративні — зарплата, оренда і т.д), ви бачите візуалізовано, скільки в який місяць, відповідно до запланованих робіт, вам потрібно грошей. Це дає чітке розуміння, коли та що необхідно закуповувати, які витрати будуть у різні періоди. Ви зможете чітко планувати розподіл коштів у розрізі кожної операції в сезоні», — пояснив Володимир Бабій.

Також, за його словами, враховуючи, що наразі на ринку зернових досить низькі ціни, фермер може утримати та акумулювати свої запаси, спостерігаючи за тим що відбувається на ринку і адаптовуючи продаж продукції згідно з потребами в технологічній карті.  

Як пояснив керівник та засновник компанії Feodal Андрій Дем’янович, спланувавши технологічні карти загалом, фермер побачить план виробництва в розрізі фінансового навантаження та в розрізі товарно-матеріальних цінностей і пального.

Система надає йому календарний план потреб на кожен місяць, де аграрій бачитиме конкретну потребу в пальному та агрохімії на майбутній місяць. З цим інструментом фермер може планувати закупки та постачання матеріалів, проводити переговори, не витрачати кошти на великі закупки «на далеке майбутнє». Це дає можливість керувати своїми фінансами та матеріальними витратами розумно і зважено.  

Детальніше про те, як краще оптимізувати свої витрати, правильно порахувати норми ЗЗР та добрив, контролювати кількість пального на виробництві читайте в матеріалі «Де ви втрачаєте гроші на полі — розумна оптимізація допоможе розібратись» на Kurkul.com.

Дізнатись більше про систему Feodal.FMS ви можете за тел.: (067) 102-01-06 або за посиланням

Читайте також: Оптимізувати норми добрив можна без точного землеробства — експерт

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама