Реклама

Україна презентувала авторську колекцію преміальних медів на Apimondia2023

8 вересня 2023 43 0
Україна презентувала  авторську колекцію преміальних медів на Apimondia2023

Делегація з України взяла участь в Apimondia2023. Український мед та бджолопродукти було презентовано в Чилі. Про це повідомила пресслужба Проєкту USAID «Економічна підтримка України».

За сприяння Проєкт USAID 10 виробників обладнання для бджільництва, бджолярі та представники Спілки пасічників України беруть участь у міжнародній виставці «ApiExpo».

Зокрема компанія «Мед України» презентувала нову лінійку, авторську колекцію преміальних медів. 

Виробник вуликів Beehouse з Київщини Олександр Столяров презентував в Чилі свої розумні вулики. За його словами, через війну продажі вуликів впали до 80%. Тож на Апімондію підприємець приїхав, щоб знайти нових партнерів.

Підприємець Денис Лагода, який виїхав із окупованого Мелітополя та наразі розвиває свою справу на Харківщині, презентував лінію із виробництва воску без домішок.

Також компанія Дениса Лагоди займається гуртовим продажем меду на експорт. Зараз основні покупці меду — країни Європейського Союзу: Франція, Хорватія, Іспанія, Бельгія, Німеччина, Нідерланди, Австрія. В основному це гуртові покупці, які потім перепродають його у Європі або фасують мед у невелику тару та працюють з рітейлом.

Читати за темою: На Полтавщині планують збудувати медовий завод

Також участь в Apimondia2023 узяв і пасічник з Черкащини Юрій Гуслій. Він презентував промислову технологію отримання перги, за яку отримав бронзову медаль Апімондії.

«Технологія розроблена в Україні ще 20 років тому і запатентована. Причетних до розробки багато і я не всіх знаю, це в першу чергу світлої пам'яті професор Броварський В.Д, і кандидат наук Величко С.М., і значною мірою Домбровський В.П., і ще багато людей які займались дослідницькою та експериментальною роботою. Моя роль — інструментальне оснащення методу його поширення. Нині, коли ціна на мед у світі впала, тема отримання додаткового доходу з пасіки дуже актуальна. Тому й виставив. Тому й медаль!», — повідомив бджоляр.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама