Реклама

На Вінниччині запрацював цех із переробки горіхів

30 вересня 2023 1102 0
На Вінниччині запрацював цех із переробки горіхів

На Вінниччині збудували цех із переробки горіхів на базі заводу «Рошен». Його загальна площа становить 1657 квадратних метрів, тому споруда схожа на окреме підприємство. Про це повідомив Андрій Очеретний, заступник міського голови Вінницької міськради.

Упродовж дня тут перероблятимуть 40 т горіхів. Потужності створили задля заміщення напівфабрикатів, які підприємство закуповує і завозить із зарубіжних країн.

«Новий цех створили з метою заміщення імпортних напівфабрикатів, необхідних для українського виробництва. Виробнича потужність тут складатиме 40 тонн перероблених горіхів на день. Поки що відбувається процес монтажу обладнання та пуско-налагоджувальних робіт. Нові працівники знайомляться з технікою та готуються до запуску цеху», — написав Андрій Очеретний на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте також: Українські сорти волоського горіха є чи не найбільш зимостійкими у світі

За інформацією посадовця, наразі у цеху працює 12 людей, а в планах збільшити колектив до 20. Також він зазначив, що більшість процесів механізовані — підприємство придбало сучасні технологічні лінії зарубіжного виробництва.

«Розвиток підприємств та їх повноцінна робота — це запорука зміцнення економіки та, як наслідок, додаткові можливості для наших оборонців», — додав Андрій Очеретний.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама