В Україні запускають проєкт Мед мінних полів

11 жовтня 2023 238 0
В Україні запускають проєкт Мед мінних полів
Kurkul.com

Міністерства закордонних справ України та Saatchi & Saatchi Ukraine запускають проєкт «Мед мінних полів». Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ України.

Як зазначається, наразі Україна — одна з найбільш замінованих країн світу. За даними Міністерства внутрішніх справ, йдеться про 30% території. Зокрема, площа замінованих полів наразі сягнула 8 млн га, з яких 6 млн га розміщуються на окупованих територіях, 2 млн га — на звільнених.

Тому у команди МЗС та Saatchi & Saatchi Ukraine з’явилась ідея проєкту «Мед Мінних Полів»: 

  • щоб уникнути контакту з мінами, дрони засіватимуть заміноване сільськогосподарське поле спеціальною сумішшю медоносних трав;
  • після цього нектар збиратимуть бджоли, яким також не страшні міни.

До проєкту долучились: Міністерство закордонних справ України та найпотужніша агропромислова компанія України Kernel. Консультують та допомагають: Державна служба з надзвичайних ситуацій, Dronarium Україна та Спілка пасічників України.

Зібраний мед стане потужним засобом комунікації про проблему замінованих земель, щоб залучити до розмінування ще більше міжнародних партнерів та донорів. Українські дипломати братимуть мед мінних полів із собою на зустрічі та в міжнародні візити та даруватимуть його дипломатам та публічним особам у всьому світі.

Також для проєкту розробили спеціальний дизайн вуликів у форматі попереджувальних знаків про мінну небезпеку.

«Сила ідеї в тому, що вона одночасно пропонує робоче рішення, щоб поля не простоювали і, разом з тим, наголошує на важливості розмінування наших територій. Це питання безпеки фермерів і людей, що працюють на землі, це важлива складова продовольчої безпеки України. Розуміємо — проєкт складний і тривалий у реалізації. Але ми переконані, що кожний новий його етап привертатиме все більше уваги дипломатів та спільнот по усьому світові, й це допоможе хоч трохи змінити ситуацію на краще», — відзначив креативний директор Publicis Groupe Ukraine & Czech Republic + Saatchi & Saatchi Ukraine Костянтин Шнайдер.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus