На фоні збиткових зернових цукровий буряк став однією з найрентабельніших культур

27 жовтня 2023 176 0
На фоні збиткових зернових цукровий буряк став однією з найрентабельніших культур
Kurkul.com

Зараз на ринку спостерігається високий попит на насіння цукрових буряків. На фоні збиткових зернових цукровий буряк сьогодні став однією з найрентабельніших культур.

Про це розповів Андрій Новак, начальник відділу розвитку продуктів та агросервісу департаменту цукрових буряків «КВС-УКРАЇНА», у блозі «Агрокомпанії масово йдуть в цукровий буряк. Чи вистачить на всіх насіння? І чи не обваляться ціни?» на Latifundist.com.

«Чистий прибуток з одного гектару цукрових буряків складає $1 тис. і більше. Тому вже зараз ми можемо спрогнозувати, що посівні площі наступного року суттєво зростуть. Наприклад, ті аграрії, які сіяли 100 га, планують збільшити до 200-300 га. Агрохолдинги, звісно, не мають змоги збільшувати в рази, але поступово теж нарощують площі під цією культурою», — розповів Андрій Новак.

Він зауважив, що насіннєві компанії не готувалися до такого високого попиту у сезоні 2024. Тому, якщо він і надалі буде зростати, то на ринку може виникнути дефіцит насіння.

Нагадаємо, станом на 27 жовтня збір цукрових буряків було проведено на площі 155,4 тис. га, накопано 7,33 млн тонн солодких коренів при врожайності 47,2 т/га.

Читайте також: Цукровий сезон 2023: чи зароблять на цукрових буряках аграрії

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus