Реклама

Ціни на сезонні овочі зростуть на 10-15% — Пендзин

31 жовтня 2023 64 0
Ціни на сезонні овочі зростуть на 10-15% — Пендзин
Depositphotos

В Україні сезонні овочі подорожчають на 10-15%. Таку думку висловив виконавчий директор Українського дискусійного клубу Олег Пендзин, пише УНН.

Експерт додав, що натомість не очікується шаленого подорожчання цибулі та моркви.

«Традиційно все залежить від того, чи будуть блекаути. Якщо вони будуть, то овочі будуть дорожчати більше. У будь-якому випадку вартість зберігання буде докладатися до вартості овочів. Тому я думаю, що як мінімум ми побачимо зростання цін на 10-12-15%, але це буде менше, ніж, наприклад, минулого року. Тому що торік овочів було менше, дефіцит був вищим», — сказав Олег Пендзин.

Нагадаємо, у вересні 2023 р. впали споживчі ціни на усі овочі борщового набору. Найвідчутніше вони зменшились на моркву — до 11,03 грн/кг, тобто на 37,3% у порівнянні із серпнем. Цибуля ріпчаста подешевшала майже на третині — на 28,7%.

При цьому цибуля та морква подешевшали проти грудня 2022 року більш ніж удвічі — на 58% та 50,7% відповідно.

До слова, Кейс Хузінха, директор підприємства «Кищенці», рекомендує фермерам не зациклюватися виключно на збільшенні земельного банку, а вкладатися у довгострокові проєкти, які приносять додану вартість — як-то виробництво овочів, молока, м’яса.

Читайте також: На Миколаївщині збирають другий врожай овочів

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама