Реклама

Україна та Болгарія домовились про ліцензування експорту соняшнику, ріпаку, кукурудзи та пшениці

1 грудня 2023 2802 0
Україна та Болгарія домовились про ліцензування експорту соняшнику, ріпаку, кукурудзи та пшениці
Kurkul.com

Міністр АПК України Микола Сольський домовився з Міністром АПК Болгарії Кирилом Ватєвим про запровадження режиму ліцензування експорту насіння чотирьох культур. Про це пише Kurkul.com з посиланням на дані Міністерства агрополітики Болгарії.

Як зазначається, під час онлайн-зустрічі було узгоджено деталі застосування ліцензійного режиму експорту насіння соняшнику, ріпаку, кукурудзи та пшениці.

«Міністерство сільського господарства та продовольства витримало свою обіцянку до 30 листопада максимально обмежити імпорт цієї сільськогосподарської продукції згідно з Меморандумом, укладеним між урядом та Ініціативним комітетом протестуючих фермерів», — сказав міністр Ватєв.

Він підкреслив, що після закінчення цього періоду обидві країни будуть суворо стежити за тим, щоб не було спотворень на ринку, а також щоб інтереси болгарських виробників, переробників і споживачів не були підірвані.

Імпорт та обмін даними між двома країнами продовжується під контролем.

Нагадаємо, Болгарія у жовтні запровадила заборону на імпорт українського соняшника, вона діяла до кінця листопада. Водночас болгарські переробники були незадоволені такою ініціативою. Вони неодноразово вимагали повернутися до повної лібералізації імпорту соняшнику з України.

Тим часом вчора, 30 листопада, болгарські фермери провели протести. Молочники та садівники вимагали компенсацій збитків, пов'язаних з війною в Україні.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама