Ветеранка війни заснувала мініферму з вирощування бройлерів

23 грудня 2023 201 0
Ветеранка війни заснувала мініферму з вирощування бройлерів

Була снайперкою, стала фермеркою. Юлія Матвієнко почала вирощувати курчат після того, як повернулася з фронту. Про це пише Kurkul.com.

Все через те, що вже не могла працювати на попередній роботі як раніше. Для розвитку власної справи отримала грант від держави.

За часів АТО Юлія Матвієнко була снайперкою. Вирощування бройлерів стало своєрідною реабілітацією після повернення з фронту.

«До війни я працювала і менеджером, і начальником меблевого цеху, і директором магазину. Коли я повернулась з війни, то зрозуміла, що не зможу працювати як раніше. Фермерство це чудова психологічна реабілітація», — пояснила фермерка.

Наразі на фермі понад тисячу курчат. Всі процеси автоматизовані.

Читати за темою: Дрібні фермери можуть отримати допомогу від Mercy Corps

За словами ветеранки, власна справа тримає в тонусі, проте вимагає вкладень. Щоб тримати справу на плаву вона виграла грант від держави і отримала 250 тис. грн. Невдовзі на фермі запрацює лінія гранулювання. Тож більше не буде залежності від комбікормів.

«Я дуже вірю, що усі хлопці після повернення знайдуть справу для себе. Не треба боятися, що ветерани прийдуть і їм усім буде потрібен психолог. Головне, щоб у них усіх була робота. це відмінусує купу психологічних проблем», — додала Юлія Матвієнко.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus