Реклама

В Україні запрацював сервіс, який допомагає фермерам здійснювати та отримувати валютні платежі

21 грудня 2023 376 0
В Україні запрацював сервіс, який допомагає фермерам здійснювати та отримувати валютні платежі
blog.payoneer.com

Власний експорт сьогодні дозволяє підняти економіку фермерського господарства. Але щоб не витратити жодної копійки при продажу за кордон, треба володіти досвідом та знаннями в цьому напрямку.

Про це йдеться у спецпроєкті «Сам собі експортер: як фермеру отримати чи переказати валюту за кордон» на Kurkul.com.

Один з нюансів — це переказ коштів від закордонного імпортера до українського продавця. У цьому вам допоможе сервіс Payoneer, за допомогою якого можна отримати гроші за експорт та вивести їх на свій рахунок в українському банку.

Читати за темою: Фермер з Тернопільщини планує налагодити експорт сої до Китаю

Американська компанія Payoneer заснована ще у 2005 році. У 2017 р. в компанії відкрився офіс в Україні, а на початку літа 2023 р. почала працювати з агросектором.

Для яких операцій агровиробникам потрібен сервіс?

  • Експорт. Агровиробники зможуть отримувати платежі за продаж продукції за кордон. Як розповів керівник відділу продажів Рayoneer Ігор Герасько, закордонні компанії, які контрактуються з українським експортером вперше, зважають на наявність закордонних реквізитів, бо це більш статусно та полегшує співпрацю.
  • Оплата обладнання. Фермер зможе напряму розраховуватись за замовлену техніку чи обладнання за кордоном.
  • Оплата логістики.
  • Отримання інвестиційних платежів чи грантів. 

Також зазначається, що аналогів Payoneer у ніші агробізнесу в Україні немає. Єдина альтернатива — користуватись послугами вітчизняних або іноземних банків.

«Так, агрокомпанії з безвиході користуються послугами українських банків. Але цей інструмент менш зручний, особливо зараз в умовах воєнного стану. Іноземні банки часто не пропускають платежі в Україну, аргументуючи це тим, що «ну там війна, незрозуміло куди йдуть гроші та чи надійдуть», — підсумував представник компанії.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама