Буряк побив усі цінові рекорди

1 квітня 2016 77 0
Буряк здорожчав на 40%
novadoba.com.uaБуряк здорожчав на 40%

Овочі борщового набору з 18 по 25 березня подорожчали на 7,2%, при цьому найбільше подорожчав буряк — на 40%, досягнувши максимуму за роки незалежності, повідомляє Robinzon.

«Плодоовочевий ринок України минулого тижня (18-25 березня 2016 р.) характеризувався загальним подорожчанням борщового набору на 7,2%. Найбільше зростання ціни у звітний період зафіксовано у сегменті буряка. Аналітики проекту повідомляли, що за тиждень продукція в українських господарствах подорожчала відразу на 40% і досягла рекордної цінової позначки за всю історію незалежної України», — повідомила прес-служба інформаційно-аналітичного проекту «АПК-Інформ: овочі і фрукти» з посиланням на керівника проекту Тетяну Гетьман.

Згідно з повідомленням, минулого тижня ціни на капусту і картоплю в Україні зросли на 12% і 8% відповідно. При цьому ціни на моркву і цибулю не змінилися.

За словами Тетяни Гетьман, подорожчання овочів борщового набору — нормальне явище для сезонів з низьким виробництвом.

«Активізація торгівлі у сегменті овочів борщового набору у кінці березня-початку квітня — досить часте явище, особливо характерне для сезонів з невеликим обсягом власного виробництва. Збільшення попиту на овочі як правило супроводжується розширенням діапазону відпускних цін за рахунок подорожчання продукції високої якості і, крім того, часто є причиною початку масового імпорту овочів з ЄС і СНД», — додала Тетяна Гетьман.

Виконано за допомогою Disqus