Швидкий розвиток ВКТ став можливим завдяки інвестиціям в інфраструктуру

Для людей як для себе: індійський досвід ведення бізнесу

Служба новин 30 березня 2016 144 0

Вони досягли успіху мужністю і сміливістю. Відкривали нові шляхи і ставилися до своєї роботи з пристрастю і відповідальністю. Індійська компанія з виробництва позашляхових шин Balkrishna Industries Ltd. (ВКТ) має історію, довжиною у 60 років. Все почалося із виготовлення велосипедних шин. Розвиваючи нові продукти і рішення, спроможні відповідати актуальним потребам клієнтів, компанія рішуче рухалася вперед з метою досягнути нових горизонтів. І досягнула. Сьогодні ВКТ — один з найбільших виробників радіальних шин для сільського господарства у всьому світі.

Українські аграрії теж мають змогу придбати продукцію ВКТ: у нашу державу її постачає єдиний офіційний дистриб’ютор – компанія «СТАРКО Київ».

Три місяці тому компанія відкрила п’ятий виробничий майданчик у м. Бхудж (штат Гуджарат, Індія). І це стало новим етапом в історії ВКТ.

Шлях до здійснення мрії

Історія компанії почалася 1954 року. Вже тоді, виготовляючи велосипедні шини, результат праці одразу дав про себе знати. А наприкінці вісімдесятих група пережила свою першу еволюцію. Швидкозростаючий місцевий ринок був повний нових можливостей для тих, хто наважився їх схопити.

«На цьому тлі мій батько відчув потенціал нового сегменту ринку, а в 1987 році підняв групу до нових горизонтів, розпочавши виробництво двох- і триколісних шин. Його рішучість і пристрасть до бізнесу поряд з «шостим чуттям» шанувалися серед людей, тому за короткий час компанія почала стрімко розвиватися в цьому сегменті, отримавши владу і лідерство», — розповідає голова та керуючий директор компанії BKT Арвінд Поддар.

Після ретельного аналізу світового ринку, 1994 року ми вирішили зайняти свою нішу у середньому сегменті виробників позашляхових шин, і стати гідними конкурентами основним преміум-брендам. Того ж року ВКТ вийшла на міжнародний рівень.

«Впродовж 2004 року ВКТ увійшла в сегмент виробництва радіальних сільськогосподарських шин, які до теперішнього дня є основним продуктовим сегментом компанії. Подальшим проривом для ВКТ став запуск шин для потужних тракторів Agrimax Force в 2007 році. Шина Agrimax Force є найбільш передовою в групі IF Technology, яка була доступною на той час тільки лідерам ринку», — ділиться спогадами Арвінд Поддар.

Побудували нове життя

Швидкий і безперервний розвиток ВКТ став можливим завдяки значним інвестиціям в інфраструктуру. З часом з’явилися перші заводи компанії в Аурангабаді, Бхіваді, Чопанкі і Домбівалі. Пошук ділянки для відкриття п’ятого заводу став нелегким завданням. Згідно з розрахунками, це мав бути майданчик на 312 акрів (126 гектарів) з вигідним і зручним розташуванням.

Після багатьох зустрічей, напрацювань і дискусій з виробниками обладнання, засновники зрозуміли: на побудову нового заводу їм потрібно $500 млн.

Але доля ставила свої «палки в колеса»: місце, де повинен був з’явитися найбільший та найсучасніший завод ВКТ, було практично непридатним для побудови таких потужностей. В минулому Бхудж був пустельною територією. Стада диких тварин, відсутність під'їзних доріг, електроенергії та водопостачання — це лише деякі з причин, чому компанія не могла знайти працівників, готових переїхати на роботу в Бхудж.

Місто, що виросло з піску

Ще $15 млн компанія витратила на укріплення ґрунту, підведення усіх комунікацій та оснащення заводу за усіма нормами, аби мати можливість протистояти сильним вітрам та шквальним дощам.

ВКТ побудувала у Бхуджі справжнє «місто в місті». На 13 км простяглися стовпи електропередач. Це дозволило, нарешті, постачати на завод електричну енергію. Не забувала компанія і про комфорт для людей, які працюватимуть на заводі. Для створення належних робочих умов, на території заводу побудували столові, туалети та душові.

Завдяки ефективному управлінню людськими ресурсами, протягом останніх кількох років ВКТ стала організацією, в якій хочуть працювати як молоді випускники так і досвідчені професіонали.

«Довжиною у 15 акрів (6 га) простяглася житлова площа. Там розміщені 406 квартир для сімей наших співробітників. Крім того, побудовано 90 номерів для студентів, які вирішили працювати з ВКТ в рамках проекту співпраці між університетами та промисловим комплексом. Також тут розміщено велику зелену зону з доріжками для пробіжок, оздоровчий центр, медичний центр і торговий центр», — говорить Раджив Поддар.

Завод Бхудж також має власну пожежну станцію з сімома пожежними машинами та 2 машини швидкої допомоги.

«Ми хотіли матеріалізувати і втілити в життя корпоративну соціальну відповідальність в Бхуджі. У ВКТ ми дбаємо про наших співробітників і працюємо над тим, щоб задовольнити їхні потреби», — говорить керуючий директор компанії Раджив Поддар.

Сьогодні у ВКТ працює більше ніж 7 тис. людей, середній вік яких — 37 років. Прагнення ідеально виконувати проекти в рамках корпоративної соціальної відповідальності призвело до створення BKT Foundation, завдяки якому компанія дбає про здоров'я та освіту своїх працівників та їх сімей.

«Численні проекти були спрямовані на поліпшення інфраструктури в лікарнях навколо наших заводів. Це і збір пожертвувань на відділення інтенсивної терапії, і закупка машин швидкої допомоги. Нашою ініціативою є також підтримка проекту «Have A Heart» із заміни клапанів серця і закупівлі складних пристроїв для лікування серця», — розповідає голова компанії.

Засновник компанії завжди реагував на соціальні виклики. Коли в Індії дівчата ще не мали права на освіту, він побудував школу в штаті Раджастан. Тоді пройти навчання мали змогу 300 дівчаток. Зараз ця цифра зросла майже втричі.

Компанія активно підтримує проекти, засновані Akshata Patra Foundation з їх загальнонаціональною шкільною програмою обідів, що обслуговує понад 1,4 млн дітей у 11 тис. індійських шкіл.

Піклуючись про себе, інших та природу

Соціальна та екологічна відповідальність завжди були на першому місці для засновників ВКТ. Усвідомлення цих двох складових – частина «ДНК» компанії, їх спосіб життя та корпоративна місія.

«Усі наші виробничі потужності працюють згідно передових стандартів з охорони навколишнього середовища, здоров’я та безпеки. Наші північноіндійські підприємства більше як на 40% задовольняють свої потреби за рахунок зеленої енергії, що генерується за допомогою вітряних турбін», — додає керуючий директор.

Постійний рух уперед

Сьогодні у ВКТ налагоджено виробництво шин розмірами від 17,5" до 49". Цього року компанія планує випускати ще й діаметр 51". Це дасть компанії визнання в якості основного гравця на ринку.

З первинного виробництва 10 т/день, зараз компанія виробляє 600 т/день, а до 2017 року планують досягти показників у 800 т/день.

Порівняно із початковою кількістю продукції у 200 найменувань, на сьогодні ВКТ пропонує повний портфель продуктів, що складається з більш ніж 2400 найменувань.

У чому секрет?

Основа успіху — чітко визначене стратегічне бачення разом із організаційним талантом та прихильністю усієї команди. Без будь-якого з цих елементів ВКТ не стала б глобальним гравцем на ринку позашляхових шин і Бхудж залишився б звичайною фантазією. Важлива складова – це соціальні гарантії для свого колективу. Адже від того, у яких умовах працює твоя команда, залежить результат роботи усієї компанії.

Постійна і незмінна мета ВКТ — дивитися вперед. Адже той, хто не в змозі дивитися на своє майбутнє з мужністю — не в змозі мріяти.

Виконано за допомогою Disqus
Матеріали за темою