У 2024 році триватиме скорочення використання пестицидів аграріями

30 грудня 2023 594 0
У 2024 році триватиме скорочення використання пестицидів аграріями
Kurkul.com

Особливістю останніх двох років є те, що аграрії масово скорочують  внесення фунгіцидів та інсектицидів. Про це розповів Сергій Борисов, керівник хімічного напрямку та бренду DEFENDA компанії LNZ Group, в матеріалі на Latifundist.com

В наступному сезоні, на переконання фахівця, ця тенденція продовжиться. Хоча він називає її вкрай негативною. 

«Багато хто відмовлявся цього року від другої фунгіцидної обробки по соняшнику. В результаті отримали неякісний соняшник і урожайність мінус тонна з гектара. Але ж щоб господарство було ефективним, треба мати стабільний прибуток з врожаю. А що впливає на врожай? Правильно, якість», — наголошує Сергій Борисов.

Цього року бренду DEFENDA виповнилося 5 років. Сьогодні він є один із лідерів ринку за продажами ЗЗР та внесенням продуктів на 1 га. 

Бренд продовжує роботу над новими продуктами й після повномасштабного вторгнення. Так, у 2022 році вийшли 8 новинок, а вже у 2023 було презентовано три продукти, серед яких гербіцид з реєстрацією для вирощування кавунів. Загалом зараз портфель складає 80 продуктів для всіх агрокліматичних зон.

 «Наприклад, для Західної України зараз великою проблемою є фузаріоз колосу, а ось на Півдні це досить рідке явище. Аналогічно і по соняшнику — якщо на Півдні цього року ми не фіксували на соняшнику гниль, то на Заході її було вдосталь. Та однаково в обох зонах ми займаємося агрохімічним супроводом і маємо препарати, які допоможуть подолати будь-яку проблему», — говорить Сергій Борисов.

 © Микола Сирота, Kurkul.com, 2023 р.

Виконано за допомогою Disqus