Реклама

Український експорт скоротився через атаки хуситів

19 січня 2024 79 0
Український експорт скоротився через атаки хуситів
Kurkul.com

Скорочення січневого експорту української агропродукції частково пов'язане з кризою в Червоному морі та атаками хуситів. Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський у телемарафоні «Єдині новини».

Міністр зазначив, що у січні експорт впав на 20%.

Микола Сольський додав, що частина експорту, спрямованого в Азію, Китай та інші країни, а також у Східну Африку, перебуває під впливом ускладненої ситуації в Червоному морі, де сповільнився рух кораблів.

Крім того, міністр зауважив, що також відбулося скорочення експорту через новорічні свята в січні. Однак, попри ці тимчасові труднощі, за останній тиждень Україна почала збільшувати обсяги агроекспорту.

До слова, станом на 19 січня від початку 2023/24 МР українські аграрії відправили на закордонні ринки 21,4 млн т зернових та зернобобових, в тому числі у січні 2,9 млн т.

Нагадаємо, 6 бізнес-асоціацій України звернулися до президента України Володимира Зеленського з проханням розглянути на засіданні Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України складнощі, що виникли в українських компаній під час вантажних перевезень через Суецький канал.

Представники бізнесу пояснили, що єменські хусити з кінця листопада атакують торговельні судна в Баб-ель-Мандебській протоці через солідарність з угрупуванням ХАМАС і за підтримки Ірану, який нині активно співпрацює у військово-технічній сфері з рф. Це створило серйозні проблеми українським компаніям для перевезення вантажів через акваторію Червоного моря.

Читати за темою: Експорт української олії постраждав від атак хуситів у Червоному морі

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама