На реалізацію програми розвитку АПК залучать 47 млрд грн

4 квітня 2016 73 0
Реалізація програми розвитку аграрного сектора потребуватиме 47 млрд грн
forbes.net.uaРеалізація програми розвитку аграрного сектора потребуватиме 47 млрд грн

Реалізація Державної цільової програми розвитку аграрного сектора економіки України на період до 2020 р. потребуватиме фінансування в обсязі 47,1 млрд грн, у тому числі 35,6 млрд грн за рахунок коштів державного бюджету, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Концепція відповідної програми затверджена розпорядженням Кабінету Міністрів України №1437-р і опублікована на сайті уряду.

Перший етап програми (2016 р.) передбачає розробку, ухвалення нових та внесення змін до нормативно-правових актів, що стосуються розвитку аграрного сектора економіки.

У ході другого етапу (2017-2020 рр.) передбачається проведення аналізу виконання заходів першого етапу, їх коригування та подальше виконання заходів програми.

Завдання і заходи першого та другого етапів будуть вказані у відповідних розділах програми, текст самої програми не наводиться.

Згідно з концепцією, у результаті виконання програми, зокрема, очікується збільшення обсягів виробництва валової сільськогосподарської продукції усіма категоріями господарств; збільшення обсягу експорту вітчизняної сільськогосподарської продукції на 3-4%, продукції харчової та переробної промисловості на 5-7%.

Очікується розширення площі виробництва органічної продукції та сировини, збільшення площі спеціальних сировинних зон; створення державного реєстру племінних сільськогосподарських тварин.

Планується розширення бази формування власних фінансових ресурсів агропідприємств та поліпшення умов доступу до зовнішніх джерел фінансування; вдосконалення системи державної підтримки сільгоспвиробництва; створення ефективної інформаційно-маркетингової системи.

У результаті виконання програми також очікується зменшення площі деградованих сільськогосподарських угідь; створення сучасної системи насінництва, збільшення експорту насіннєвого матеріалу, поліпшення племінних і продуктивних якостей тварин; зменшення рівня бідності населення у сільській місцевості та наближення розміру середньомісячної заробітної плати працівників сільського господарства до середнього рівня по галузях економіки.

Виконано за допомогою Disqus