На Одещині рейдери захоплюють кооператив

4 квітня 2016 90 0
Жителі Одещини протистоять рейдерам
rbc.uaЖителі Одещини протистоять рейдерам

Жителі села Приозерне Кілійського району (Одеська область) вже тривалий час продовжують відбиватися від спроб рейдерського захоплення сільськогосподарського виробничого кооперативу «Родина», повідомляє «Волнорез».

Не так давно група так званих «сільських активістів» підняла односельчан проти чинного керівництва СВК «Родина» і спершу шляхом погроз і насильства, а потім за допомогою чиновників і через підробку документів спробувала отримати контроль над підприємством.

СВК «Родина» обслуговує трохи більше 2 тис. га земель і є досить успішним і перспективним підприємством. У Приозерному продовжує діяти тваринницька ферма, пекарня, млин. Завдяки цьому, у жителів села є робота і відповідно можливість прогодувати сім'ї.

Як вдалося з'ясувати, на успішне підприємство поклали око кілька місцевих жителів, у тому числі і колишніх. Люди розповідають, що крім того, що ці особи не мають ніякого відношення ні до фермерського господарства, ні до СВК «Родина», у деяких з них є і кримінальне минуле. Керує групою і хоче прибрати кооператив до рук колишній житель села Михайло Узун.

Правоохоронці мовчать і ніяк не намагаються захистити ні кооператив, ні жителів села від дій рейдерів.

На сьогодні рейдери не залишають спроб захопити підприємство. Буквально на днях через підставних засновників був зареєстрований СВК «Чамашир». Юридична адреса нового підприємства повністю збігається з адресою СВК «Родина». Більш того, у статуті нового кооперативу написано, що він є правонаступником СВК «Родина». Це свідчить про те, що вже найближчим часом буде відбуватися рейдерське захоплення існуючого кооперативу.

Виконано за допомогою Disqus