Реклама

Польські фермери перекрили залізницю поблизу ПП «Медика-Шегині» та висипали зерно з вагонів

20 лютого 2024 148 0
Польські фермери перекрили залізницю поблизу ПП «Медика-Шегині» та висипали зерно з вагонів
Kurkul.com

Вранці 20 лютого польські протестувальники посилили протести поблизу ПП «Медика-Шегині». Фермери перекрили залізницю. Крім того, вони розсипали збіжжя з вантажного вагона на колії.

Протестувальники також не пропускають жодних вантажних авто, навіть з військовою та гуманітарною допомогою. 

Подібні дії фермери планують уже сьогодні вжити на всіх інших прикордонних переходах, включаючи залізничні.

Як розповів Суспільному співорганізатор протесту польських фермерів Роман Кондрув, протестувальники висипають збіжжя «через емоції».

«Це реакція на наплив збіжжя з України. Це дуже погано. Люди в розпачі і не можуть стриматись. Ніхто цього не контролює: ні польська влада, ні українська», — зазначив Роман Кондрув.

Кореспондентка Суспільного також додала, що на місце події приїхала поліція. Відтак менш ніж через пів години польські фермери розблокували залізницю.

До слова, вчора ввечері президент Володимир Зеленський прокоментував ситуацію на польсько-українському кордоні. Він зазначив, що ця блокада демонструє ерозію солідарності.

«Те, що відбувається на нашому західному кордоні — кордоні з Польщею, — не можна сприймати як щось нормальне чи буденне. Потрібна проста й зрозуміла справедливість. Через польський кордон проходить лише 5% нашого агроекспорту. Тож насправді ситуація не в зерні, а, найімовірніше, в політиці», — зазначив Володимир Зеленський.

Також стало відомо, що сьогодні, 20 лютого, і українські перевізники розпочнуть мирну акцію протесту на трьох пунктах пропуску із Польщею — «Рава-Руська», «Краківець», «Шегині».

Читайте також: Україна розглядає варіанти заборони ввезення агропродукції з Польщі

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама