Реклама

Урядовці Польщі та України зустрінуться у Варшаві 28 березня

22 лютого 2024 65 0
Урядовці Польщі та України зустрінуться у Варшаві 28 березня
Depositphotos

Прем1єр-міністр Польщі Дональд Туск відхилив запрошення президента України Володимира Зеленського взяти участь у переговорах на кордоні щодо протестів польських фермерів.

Водночас він повідомив, що уряди Польщі та України зустрінуться у Варшаві 28 березня.

«Українська сторона також добре розуміє, що краще продовжити ці переговори технічно, щоб зустріч урядів мала несимволічне значення, бо нам не потрібен символізм у наших відносинах», — заявив польський премʼєр-міністр.

Він додав, що Польщі потрібні конкретні пропозиції для її ринку та сільського господарства.

«Коли справа стосується економічних інтересів, ми маємо знайти спільне рішення для захисту польських інтересів і ми від цього не відмовимося. Для цього потрібні технічні переговори з ЄС. Я хотів би, щоб коли ми говоримо про наші відносини з сусідами, нашу позицію, а також внутрішню ситуацію, ситуацію на кордоні з Україною, протести фермерів, щоб ми всі усвідомлювали історичний момент, коли ми повинні приймати рішення», — додав прем'єр-міністр.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський запропонував президенту Польщі Анджею Дуді й прем’єр-міністру Дональду Туску зустрітися на українсько-польському кордоні. Також він доручив уряду бути там. І заявив, що готовий приїхати сам.

Також Дональд Туск заявив, що польсько-український кордон частково буде розблоковано для військових та гуманітарних вантажів.

«Прикордонні переходи з Україною будуть включені до списку критично важливої інфраструктури», — сказав Дональд Туск.

За його словами, ця ініціатива набере чинності за декілька годин.

Прем'єр-міністр Польщі додав, що це рішення має забезпечити «100-відсоткову гарантію того, що військова та гуманітарна допомога буде надходити до української сторони без будь-яких затримок».

Читати за темою: Про ситуацію на кордоні та європейські фермерські протести

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама