Реклама

Невідомі вчинили черговий акт вандалізму щодо української агропродукції

26 лютого 2024 44 0
Невідомі вчинили черговий акт вандалізму щодо української агропродукції
Укрзалізниця

Вчора, 25 лютого, на проміжній станції неподалік від польського Бидгоща невідомі відкрили 8 вагонів з кукурудзою, яка прямувала з України.

Про це розповів засновник трейдингової компанії «Агроойлтрейд» Сергій Орловський у коментарі Latifundist.com.

«Інцидент трапився вночі. Кукурудза прямувала до порту Гданська до завантаження на судно», — повідомив трейдер.

Тим часом посол України Василь Зварич закликав польську владу та поліцію до покарання винних у наймасштабнішому пошкодженні українського зерна, що напередодні сталось у Польщі. 

«Звертаємося до польської влади та поліції з проханням зробити все можливе і неможливе, щоб знайти і справедливо покарати винних у таких ганебних діях», — зазначив дипломат.

Також на інцидент відреагували в Укрзалізниці.

«У ніч з 24 на 25 лютого невідомі особи висипали українську кукурудзу з 8 піввагонів — близько 180 тонн. Інцидент стався за 150 км від порту Гданськ, звідки вантаж мав вирушити за межі Польщі. Тобто українська сільськогосподарська продукція їхала транзитом через країну», — розпвіли в Укрзалізниці.

В пресслужбі зазначили, що Укрзалізниця фактично щодня фіксує системне псування українських вантажів на території Польщі. Це злочин проти України, який вийшов з-під контролю. Єдиний вихід — це пошук рішень на двосторонньому рівні.

«Українська сторона сумлінно виконує свої зобов’язання і згідно з домовленностями з польським урядом не експортує деякі види агропродукції на територію Польщі. Це підтверджено на офіційному рівні — ані зернові, ані кукурудза, ані ріпак — не залишається там. Це четвертий випадок вандалізму на польских залізничних станціях. Четвертий випадок безкарності і безвідповідальності», — прокоментував Олександр Кубраков, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури

За цим правопорушенням також буде відповідне звернення до правоохоронців Польщі.

Нагадаємо, це вже третій акт вандалізму щодо української сільгосппродукції. 23 лютого у Польщі на залізничній станції Дорогуськ невідомі відкрили три зерновози з ріпаком. 24 лютого було відкрито вагони із соєю. Уся продукція прямувала транзитом через Польщу до Німеччини.

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама