На залізничній станції Дорогуськ невідомі висипали український ріпак з вагонів

23 лютого 2024 93 0
На залізничній станції Дорогуськ невідомі висипали український ріпак з вагонів
Олександр Кубраков

Сьогодні, 23 лютого, у Польщі на залізничній станції Дорогуськ невідомі пошкодили українську сільгосппродукцію. Відкрито три зерновози з ріпаком. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Це транзитний вантаж, який прямував до Німеччини (Гамбург).

«Відкрито три зерновози з ріпаком. Це транзитний вантаж, який прямує до Німеччини (Гамбург). Скажу тільки, що непокарані злочини завжди повертаються. Чи то військова агресія, чи то пошкоджене зерно. Злочинці повинні бути покарані, щоб інші не спокусилися повторити їх»,
— написав Олександр Кубраков.

В пресслужбі Укрзалізниці зазначили, що готують відповідне звернення про інцидент до правоохоронних органів Польщі.

«Чергове незаконне втручання в роботу залізничного транспорту на території Республіки Польща. Зранку невідомі особи на станції Дорогуськ відкрили люки двох зерновозів колії 1435 мм та висипали ріпак, що прямував до Німеччини. Цей вантаж, як і інша аграрна продукція, їхав транзитом через територію Польщі», — йдеться у повідомленні Укрзалізниці.

Нагадаємо, 20 лютого польські протестувальники посилили протести поблизу ПП «Медика-Шегині». Фермери перекрили залізницю. Крім того, вони розсипали збіжжя з вантажного вагона на колії. 

Висипане зерно прямувало транзитом через Польщу до Німеччини.

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus