Українські виробники добрив почали закуповувати імпортну сировину

6 березня 2024 191 0
Українські виробники добрив почали закуповувати імпортну сировину
Kurkul.com

Українські виробники добрив почали закуповувати імпортну сировину. Зокрема, компанія GROSSDORF імпортувала 3 тис. т карбаміду, судно вже розмитнили.

Його використають для виробництва КАС. Про це повідомила пресслужба компанії.

«Попри всі ризики і складнощі для нас і наших клієнтів-партнерів — це, перш за все, можливість сталої роботи підприємства. Фактично даний об’єм карбаміду дозволяє нам виготовити 15 тис. т КАС, і як наслідок, стовідсоткова впевненість наших клієнтів-партнерів в тому, що вони мають змогу отримати свій товар вчасно без затримки та втрати якості продукції», — пояснили в GROSSDORF.

Крім того, стало відомо, що «Рівнеазот» теж буде виробляти КАС із імпортного карбаміду. Разом із «Черкаським Азотом», АК Гроссдорф, Рівнеазот в березні можуть виготовити до 75 тис. т КАС. Планова потужність тільки черкаського АЗОТу перевищує 90 тис. т. Власного карбаміду АЗОТу (єдиному на цей час виробникові) не вистачає, тож наступний виробник — Рівнеазот буде змушений імпортувати товар. Про це повідомило видання Інфоіндустрія.

Нагадаємо, на думку власника «Каспіт трейд» Євгенія Воробйова, у сезоні 2024 мінеральних добрив вистачить всім. Однак можливий дефіцит КАСу та технічного аміаку.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus