Фермери Одещини збільшують площі під овочами

2 квітня 2024 50 0
Фермер з Одещини Дмитро Євчєв
Фермер з Одещини Дмитро Євчєв

На Одещині фермери збільшують площі під овочами через конкуренцію та проблеми, з якими стикаються овочівники. Про це розповів аграрій Дмитро Євчєв. Пише Kurkul.com з посиланням на «Юг.Today».

Так, фермер цьогоріч збільшив площі під овочами до 110 га. Поблизу Дмитрівського водосховища аграрій обладнав крапельне зрошення та висадив ранню капусту у відкритий ґрунт. Розсаду фермер виростив у власних теплицях.

Дмитро Євчєв займається вирощуванням овочів з 2017 р. Починав з невеликих об'ємів. Торік він вирощував капусту на 3 га, цього року збільшив до 5 га, щоб задовольнити потреби клієнтів.

Овочівник планує, що цього сезону з ранньою капустою вдасться вийти на ринок раніше, ніж минулого.

Крім того, аграрій вирощує кавуни у тунелях та озиму цибулю, яку реалізує в супермаркети. Минулого року її було 5 га, цього сезону — 13 га. Також вирощує овочівник вирощує сівок сорту Штутгарт, що йде на перо.

Цього року конкуренція у сфері реалізації овочів серед фермерів зросла, тому перевагою буде якість товару, а також напрацювання ринків збуту.

За словами Дмитра Євчєва, основна проблема вирощування овочів це вміст солей у воді вище норми, тому після двох поливів грунт засолюється. Для розв'язання питання із засоленістю води під час поливу він закупив ізраїльське обладнання. Але наразі проблема із запуском поливної системи полягає в підготовці державними службами каналів та невчасній подачі води.

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus