Світлодіодні світильники можуть заощадити до 60% витрат на електроенергію в пташнику

13 квітня 2024 28 0
Світлодіодні світильники можуть заощадити до 60% витрат на електроенергію в пташнику
Kurkul.com

Кожен досвідчений птахівник скаже, що для утримання курей важливі 2 речі — це корми та тепло-світловий режим. Щоб домогтись економії, фермери готові переходити на альтернативні джерела світла, а також шукають технологічні рішення.

Про це йдеться у спецпроєкті «Заробити більше на птахофермі — 8 порад для економного опалення» на Kurkul.com.

Як заощадити кошти на електроенергії у пташнику, розповіли експерти компанії Big Dutchman Жанетт Пешель та Аксель Шульц. 

Найперше вони радять визначити скільки електроенергії витрачається.

За підрахунками експертів 6,5 кВт·год витрачається на 1 курку-бройлера на рік.

«Проведіть перевірку, скільки електроенергії витрачає ваша ферма на 1 голову стада за тиждень чи місяць. Також визначте, яка з частин забезпечення ферми споживає найбільше електроенергії. Так ви зрозумієте, яке обладнання вам потрібно удосконалити. Традиційно найбільше електроенергії споживає вентиляція та система забезпечення комфортної температури для поголів’я», — зазначили фахівці.

Також вони радять звернути увагу на лампи в пташнику.

«Якщо ви досі використовуєте звичайні вологонепроникні лампи, то варто замінити їх. Для прикладу використання світлодіодних ламп заощадить до 60% витрат на електроенергію у порівнянні зі звичайними лампами», — пояснили експерти.

На ринку є великий асортимент світлодіодних світильників розсіяного світла з відсутністю мерехтіння, однорідним розподілом світла, регулюванням яскравості від 0 до 100, широким спектром світла від теплого білого до холодного білого, плавним регулюванням та іншими характеристиками. Тому обирати варто оптимальний варіант за ціною та характеристиками.

Читайте також: На Львівщині запрацювала птахоферма на 28 тисяч курчат

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus