П'ять пріоритетів державної політики в АПК — експерт

8 квітня 2016 93 0
Існує п'ять найголовніших пріоритетів державної агропромислової політики?
krasnodar.grainboard.ruІснує п'ять найголовніших пріоритетів державної агропромислової політики?

Існує п'ять найголовніших пріоритетів державної агропромислової політики, вважає академік НАН України Богдан Данилишин, пише «Лівий берег».

— безумовне збільшення рівня державної підтримки (форма може обговорюватись);

— поступова переорієнтація фінансування сільського господарства у бік збільшення спрямування державних коштів на розвиток аграрної інфраструктури;

— екологічна спрямованість аграрної політики та раціональне землекористування;

— збільшення обсягів фінансування на наукові розробки у сфері енергозбереження, селекції, підвищення професійної кваліфікації сільськогосподарських виробників тощо;

— стимулювання формування замкнутого циклу виробництва та переробки сільськогосподарської продукції, що дозволятиме одержувати додану вартість на всьому агропродовольчому ланцюгу та експорт продуктів кінцевого споживання з більшим рівнем переробки.

«Досить важливим є гарантування на державному рівні стабільності та перед­бачуваності аграрної політики з метою формування більш сприятливого підприємницького середовища для агробізнесу країни. А «шантаж» на зразок того, що єдиним виходом для розвитку аграрного виробництва є зняття мораторію на продаж землі — це черговий шлях у нікуди», — додає він.

Виконано за допомогою Disqus