Завдяки новому сервісу дрібним фермерам стала доступна агророзстрочка до 2 млн грн

25 квітня 2024 439 0
Завдяки новому сервісу дрібним фермерам стала доступна агророзстрочка до 2 млн грн
Kurkul.com

Щоб забезпечити безперебійну діяльність свого бізнесу, дрібні фермери перебувають у постійному пошуку шляхів оптимізації власних витрат. Фінансова компанія Activitis за підтримки Програми USAID АГРО запустила проєкт WEAGRO, що пропонує агровиробникам новий підхід у купівлі товарів та послуг.

Про це йдеться у спецпроєкті «Купуй зараз – плати потім: що треба знати про сервіс агророзстрочки WEAGRO» на Kurkul.com.

Як зазначається, проєкт орієнтований на фермерів, що мають земельний банк до 1 тис. га.

«Виникла ідея створення фінансового інструменту, який би спростив для фермерських господарств, що мають земельний банк до 1 тис. га, процес купівлі необхідних товарів та послуг у разі браку вільних коштів. Користуючись цим інструментом, фермер більше не буде змушений витрачати час, як для оформлення кредиту з купою документів», — розповів Павло Матіяш, генеральний директор фінансової компанії Activitis.

За його словами, фермерські господарства, які мають менш як 500 га в обробітку, банкам не цікаві. Є значна витратна частина на аналіз такого господарства та його обслуговування, тому банкам достатньо непросто вести такого клієнта.

«Наше рішення максимально диджиталізоване, тому, наприклад, питання мінімальної суми (умовно візьмімо 50-100 тис. грн), яке може бути недосяжне для банків, для сервісу WEAGRO є абсолютно прийнятним», — додав Павло Матіяш.

Так, фермер, який має невеликий обсяг вільних обігових коштів, за допомогою сервісу WEAGRO може максимально зручно вирішувати або термінові питання в розпал посівної (коли, наприклад, необхідно терміново докупити насіннєвий матеріал), або наперед заплановані заходи господарювання (як-от: оновити навісне обладнання, яке бажає купити на виплат) так, щоб сплатити за придбане в період реалізації врожаю.

Тобто з WEAGRO фермер може як оперативно, так і завчасно втілювати свої бізнес-потреби.

Як зазначив Павло Матіяш, у вказаній моделі агровиробник узагалі не взаємодіє з фінансовою компанією. Рішення про можливість розстрочки сервіс WEAGRO надає за 30 хвилин, а угоду з агророзстрочки можливо укласти за 2 години, після чого продавець отримає кошти, а фермерське господарство — необхідний товар чи послугу з оплатою частинами або з відтермінуванням.

Як підсумував Павло Матіяш, максимальна сума агророзстрочки становить 2 млн грн.

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.

Виконано за допомогою Disqus