США. Фермери проміняли урожай на сонячні батереї

10 квітня 2016 111 0
У США деякі фермери отримують більше прибутку від сонячних батерей, ніж від врожаю
Еcotown.comУ США деякі фермери отримують більше прибутку від сонячних батерей, ніж від врожаю

У Сполучених Штатах Америки деякі фермери отримують більше прибутку від сонячних батерей, ніж від врожаю, повідомляє Еcotown.

Більше ста років сім'я Доусон Сінглетері вирощує тютюн, арахіс і бавовну на 530 акрах своєї ферми на прибережних рівнинах Північної Кароліни. А тепер вони заробляють збираючи «сонячний» врожай.

Доусон Сінглетері віддав в оренду 34 акри у Strata Solar LLC для 7 мегават батарей, що є частиною зростаючої кількості сонячних угод, які трансформують сільгоспугіддя США і створюють нове джерело доходів для фермерів. Сільськогосподарська земля стала «родючою» територією для екологічно чистих джерел енергії, оскільки сонячні і вітрові розробники у Північній Америці, Європі та Азії шукають для будівництва електростанцій рівнинні території. Це також є порятунком для багатьох фермерів, чий дохід залежить від урожаю і коливань ринкових цін.

«На цій землі треба виростити не один урожай, щоб він приніс нам такий же дохід, який ми отримуємо від сонячної ферми», – сказав Доусон Сінглетері.

Вартість сонячної енергії зростає, в той час як вартість культур на південному сході – за винятком тютюну – скоротилася. Ціни на бавовну впали на 71% протягом останніх п'яти років. Соєві боби впали на 33%, а арахіс – на 16%.

Сонячні компанії, тим часом, платять великі гроші, пропонуючи річну орендну плату в розмірі $300 до $ 700 за акр, за даними NC Sustainable Energy Association. Це більш ніж в три рази більше середньої орендної плати за сільськогосподарських і пасовищних земель в державі, яка коливається від $ 27 до $ 102 за акр, за даними Департаменту сільського господарства США.

«Сонячні розробники хочуть знайти найдешевші землі, розташовані поблизу підстанцій, де вони можуть об'єднатися. Часто це сільгоспугіддя», – сказав директор з розвитку проекту для Інман Solar Inc. Атланти Бріон Фіцпатрік

Розробники встановили сонячні батареї на близько 7 тис. акрах пасовищ і орних земель в Північній Кароліні з 2013 р., додавши майже гігават генеруючих потужностей. Джорджія додала 200 мегават на полях і вирубаних лісах за той же період. На фермі Сінглетері, в Strata Solar встановлені 21600 панелей, кожна близько 6 футів на 3 фути (1,8 метра на 914 см). У сукупності вони можуть живити більше, ніж 5000 місцевих будинків.

Фермери, як правило, здають в оренду частину своєї землі, підписавши 15-20-річні контракти з розробниками, які встановлюють панелі і продають енергію місцевим комунальним службам. У рідкісних випадках фермери віддають в оренду всю свою власність сонячним компаніям. Сінглетері підписали договір оренди на 15 років в 2013 р., з двома 10-річними варіантами розширення.

Виконано за допомогою Disqus