Реклама

росіяни зареєстрували на ТОТ 500 компаній для вивезення українського зерна

20 травня 2024 50 0
росіяни зареєстрували на ТОТ 500 компаній для вивезення українського зерна
Kurkul.com

З початку повномасштабного вторгнення росіяни зареєстрували на окупованих територіях України близько 500 компаній, через які вивозять крадене українське зерно. Про це пише usm.media з посиланням на російські ЗМІ.

Усього з лютого 2022 року на окупованих територіях України зареєстрували 892 сільськогосподарські компанії. 

«росіяни відкривають компанії, аби займатися вивозом українського зерна. Щонайменше одне з цих підприємств належить наближеному до путінського поплічника рамзана кадирова», — йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, із червня 2022 року українське зерно з Херсонської та Запорізької областей почали вивозять залізницею та спеціальними вантажівками до Криму. Такими ж способами вивозили соняшник. У 2023 році росіяни вивезли з окупованих територій майже 5 млн т зерна.

Читати за темою: В окупації залишається близько 15-18% сільгоспземель — Висоцький


Kurkul.com сьогодні виповнюється 9 років! Проте нам не до святкувань, адже третій рік триває повномасштабне вторгнення, українські землі захоплюються, села і міста нищаться, багато хто пішов на фронт, та найстрашніше — гинуть наші близькі.

Тому сьогодні разом зі спільнотою «Останній капіталіст» ми розпочинаємо збір на засоби радіоелектронної боротьби для одного з підрозділів 125 бригади, який наразі виконує бойові задачі на харківському напрямку. Ціль — 200 тис. грн.

Тож, відсвяткуймо нашу річницю допомогою воїнам за реквізитами:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама