Реклама

Завдяки українському ріпаку Румунія вийде на рекордні показники експорту — аналітики

22 травня 2024 61 0
Завдяки українському ріпаку Румунія вийде на рекордні показники експорту — аналітики
Kurkul.com

На заході Румунії, де поля отримали достатньо вологи, фермери покладають великі надії на новий урожай ріпаку. Про це повідомили аналітики «УкрАгроКонсалт».

«У деяких господарствах очікується виробництво 4,5 т/га. Місцеві фермери сподіваються на кращі ціни після збору врожаю через пошкодження морозами ріпаку в сусідній Польщі, високий попит Німеччини та нижчі прогнози виробництва в ЄС у 2024 році», — зазначили аналітики.

За словами місцевих трейдерів, найкращі ціни на ріпак будуть зафіксовані після літнього періоду, починаючи з жовтня, але все одно багатьом фермерам доведеться продавати під час збору врожаю, щоб забезпечити потік грошей, необхідних для закупівлі ресурсів.

Читати за темою: У новому сезоні ціни на ріпак перевищать €500/т — прогноз

За даними «УкрАгроКонсалт», цього сезону Румунія експортуватиме рекордний обсяг ріпаку (2 млн т), зокрема завдяки високим залишковим запасам після активних закупівель з України минулого сезону.

Водночас у 2024/25 році експорт ріпаку з Румунії буде нижчим через втрату площ посівів ріпаку в південно-східній і східній частинах після дефіциту снігу взимку, а також спекотної та сухої погоди ранньою весною.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus