Реклама

Фермер розповів про переваги культиватора ROW-MASTER_RN 9600

5 червня 2024 169 0
Міжрядний культиватор ROW-MASTER_RN 9600
BEDNARМіжрядний культиватор ROW-MASTER_RN 9600

Сучасні «розумні» культиватори для міжрядного обробітку ґрунту є гідним доповненням технології догляду за посівами, яка ще донедавна включала лише використання хімії.

Так, компанія BEDNAR пропонує три типи міжрядних культиваторів ROW-MASTER. Це універсальний ROW-MASTER RN, модель для роботи у посівах цукрових буряків ROW-MASTER RN_S і нова модель ROW-MASTER RN_PROFI, яка має можливість посекційного контролю ROW-UNIT CONTROL.

Вітчизняні фермери, які активно експлуатують ці машини на своїх полях, мають лише позитивні враження від їхнього використання. Адже вдалося значно підвищити продуктивність проведення міжрядного обробітку, зменшити використання пестицидів і покращити показники врожайності культур, які обробляють.

У СФГ «Гвіса» з Кропивниччини вже третій рік поспіль використовує дванадцятирядний міжрядний культиватор ROW-MASTER_RN 9600 для обробітку посівів соняшнику. 

«Земельний банк нашого господарства становить близько 4 тис. гектарів. Із них щороку четверта частина — це соняшник. Також у різних пропорціях сівозміна нашого господарства включає такі культури, як озима пшениця, ріпак, кукурудз та соя. Загалом це 4-5 культур щороку залежно від погодних умов», — розповів заступник директора СФГ Сергій Грушка.

За його словами, міжрядний обробіток посівів соняшнику — це загальноприйнятий технологічний прийом догляду за посівами в господарстві.

«Після обробітку соняшник приємно дивує своїм швидким стартом та ростом, навіть попри спеку, яка зазвичай досить сильна у цей період, і практично миттєво закриває міжряддя. На кукурудзі ефект від обробітку менш помітний, але також важливий», — пояснив аграрій. 

Читати за темою: Фахівці порадили, як покращити міжрядний обробіток

Продуктивність агрегату становить близько 80 га за світловий день, що дає змогу практично менш ніж за два тижні закрити вказаний обсяг.

«Якщо працювати цілодобово, навіть в темну пору доби (з чим агрегат відмінно справляється, адже ми розпочинаємо роботу десь о четвертій ранку, а закінчуємо об 10–12 ночі), то й часу для обробітку потрібно буде значно менше», — додав Сергій Грушка.

Він пояснив, що система ведення ROW-MASTER_RN 9600 вимагає від оператора лише ведення трактора у міжрядді, а далі система сама керує рамою культиватора і тримає вказану відстань від рослини.

Робоча швидкість агрегату становить 12-15 км/год. Працює агрегат із трактором John Deere 8345 R. Витрата палива становить до 4 л/га.

«Дуже просте налаштування агрегату — ніяких ключів не потрібно. Сервіс компанії потрібний для того, аби допомогти скомпонувати агрегат та налаштувати камеру. Далі обслуговування, зміна робочих органів легко вирішується силами спеціалістів господарства», — зазначив заступник директора СФГ.

Міжрядний культиватор ROW-MASTER в господарство був поставлений та обслуговується офіційним дилером BEDNAR в Україні компанією НФМ АГРО

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus