Реклама

Передискували вимерзлий ріпак і посіяли кукурудзу — досвід використання лущильника SWIFTERDISC

17 липня 2024 60 0
Лущильник SWIFTERDISC
BEDNARЛущильник SWIFTERDISC

У господарстві «Теолинське» з Черкащини через весняні приморозки загинуло 45 га озимого ріпаку. Посіви довелось передискувати. Про це розповів голова ФГ Іван Полонський, повідомила пресслужба BEDNAR.

«Цього року у нас через весняні заморозки загинуло 45 га озимого ріпаку. На той час він уже був у фазі «бутонізація — початок цвітіння», коли вночі температура повітря опустилася до -4°C, а вдень піднялася до +20°C. Відтак, посіви, які були переважно в низині, довелося передискувати. Нашим шестиметровим дисковим лущильником SWIFTERDISC ми за вісім годин, тобто за одну робочу зміну, передискували цю площу. Проходили лущильником двічі, адже вегетативної маси було багато, відтак, в цілому за дві зміни зробили ним 90 га», — розповів фермер.

За його словами, якість лущення була відмінна, так що вже на наступний день без будь-яких додаткових обробітків посіяли на цьому ж полі кукурудзу і отримали гарні сходи.

Лущильник SWIFTERDISC XO 6000 F від BEDNAR господарство придбало цього року за рекомендаціями фахівців компанії «Агроресурс». 

Читати за темою: Лущильник SWIFTERDISC здійснює ефективний обробіток ґрунту за будь-яких умов — досвід фермера

Агрегатують SWIFTERDISC у «Теолинському» з трактором John Deere 6215 R. Робоча швидкість за виконання згаданої операції була приблизно 12 км/год. Глибина заробляння решток легко регулюється в діапазоні від 4 до 14 см, а ми заробляли ріпак на глибину 8 см.

«Незабаром плануємо почати жнива і обробляти поля лущильником після збирання пшениці, ячменю та ріпаку, який у нас залишився», — додав Іван Полонський.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus