Реклама

Аграрії Одещини розпочали збір ріпаку

20 червня 2024 162 0
Аграрії Одещини розпочали збір ріпаку

Підприємство «Агро Партнер 777» з Одещини 17 червня почало збирати озимий ріпак. Про це розповіла співвласниця господарства Михайлина Капаруліна, пише Latifundist.com.

«В понеділок почали збирати ріпак. Сумарно під ним маємо 400 га. У нас була засушлива осінь, але ми зробили всі операції під ріпак, не економили. Тож і дозрів гарно, на диво (як для Півдня) маємо гарні результати: одне поле — 2,7 т/га, інше — 2,5 т з га», — розповіла вона.

За словами Михайлини Капаруліної, з вологістю теж все добре — в діапазоні 7,5-8%. Господарству лишилось зібрати ще два поля.

«Переживаємо щодо штормового попередження. У нас якраз недавно пройшли проливні дощі. Зараз працюємо майже цілодобово, бо дозріло все одночасно: ячмінь, горох і ріпак. І пшениця на підході. У нас зазвичай же все поступово: спочатку ячмінь, потім ріпак збираємо, далі горох. А зараз «нахльост» — збираємо три культури одночасно», — додала співвласниця «Агро Партнер 777».

Нагадаємо, жнива ранніх зернових цьогоріч стартували аномально рано. Збір озимого ячменю розпочали ще на початку червня. Першими стартували аграрії Півдня — Миколаївщини, Херсонщини та Одещини.

Згодом молотити ячмінь почали на Дніпровщині та Кіровоградщині.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама