Реклама

Україна майже вичерпала ліміти на експорт меду, кукурудзи та курятини до ЄС

16 липня 2024 113 0
Україна майже вичерпала ліміти на експорт меду, кукурудзи та курятини до ЄС
Kurkul.com

З 19 червня 2024 року і до 5 червня 2025 року український овес імпортуватиметься до ЄС у межах тарифної квоти, оскільки Україна перевищила встановлені квоти.

Проте Україна надалі вибирає ліміти безтарифної торгівлі з ЄС й іншими видами с/г продукції. Про це повідомив єврокомісар з питань сільського господарства Януш Войцеховський, пише Укрінформ.

Тож, за його словами, невдовзі Україна досягне граничного ліміту у безтарифній торгівлі з ЄС медом, кукурудзою і курятиною.

«Я задоволений, що сьогодні під час дискусії по Україні країни-члени, в цілому, висловили позитивні думки про нові АЗТ, та про запобіжні захисні заходи, що були введені. Це була ініціатива єврокомісара із сільського господарства, — представити ці ліміти на імпорт, і вони працюють. Вони були активовані для трьох продуктів — для цукру, яєць та вівса. Ми спостерігаємо за ситуацією щодо інших чутливих продуктів. Найближчим є мед, експорт якого сягнув вже 89% від лімітів, кукурудза — 67%, та курятина — 59%», — сказав єврокомісар.

Раніше через перевищення обсягів імпорту Європейський Союз відновив мита на український цукор та яйця. 

Читайте також: Словаччина не скасовуватиме заборону на імпорт українського зерна — Фіцо

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама