Реклама

Через вимкнення електрики сировари зменшують обсяги виробництва

23 липня 2024 28 0
Крафтовий сир виробництва «Family cheese»
FacebookКрафтовий сир виробництва «Family cheese»

Подружжя Олександра та Лариси Фесенко з Черкащини завдяки гранту створили крафтову сироварню. Кошти інвестували у закупівлю спеціального обладнання та створили бренд «Family cheese».

Проте через постійні відключення електроенергії обсяги виробництва довелось скоротити удвічі. Про це розповіла Лариса Фесенко для thepage.ua.

«За грантові кошти в межах конкурсу «Роби своє» (грант був до 100 тис. грн) торік ми придбали апарат шокової заморозки для виготовлення морозива. Проте цей напрям в нашому бізнесі тимчасово призупинений через вимкнення електроенергії й ризики через це отримати неякісний продукт або взагалі його втратити», — зазначила фермерка.

Також через знеструмлення відмовилися від виготовлення м'яких сирів, зокрема халумі та вершкового — від нагрівання вони починають плавитися і втрачають товарний вигляд.

«Наші обсяги виробництва впали вдвічі. Зараз переробляємо близько тонни молока на добу, хоча наші потужності розраховані на вдвічі більші обсяги. Середні втрати прибутку цього сезону становитимуть 5-10%», — додала Лариса Фесенко.

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама