Реклама

Після різкого падіння ціни на кавуни почали відновлюватись

25 липня 2024 68 0
Після різкого падіння ціни на кавуни почали відновлюватись

В Україні ціни на кавуни після різкого зниження минулого тижня почали рости. Про це повідомили аналітики EastFruit.

Виробники кавунів отримали можливість підвищити відпускні ціни на свою продукцію внаслідок скорочення пропозиції з місцевих господарств. Через високу температуру повітря і посуху, що вже котрий тиждень спостерігаються в більшості регіонів країни, частина врожаю цих баштанних загинула в полях.

Наразі кавуни вартують 7-15 грн/кг, що в середньому на 23% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Однак гравці ринку вважають таку ситуацію тимчасовим явищем. За їх словами, щойно збиральні роботи відновляться, пропозиція кавуна на ринку зросте, що призведе до стрімкого цінового зниження.

Читати за темою: Через рейдерське захоплення Дунайський аграрій втратив врожай кубічних кавунів

«Ба більше, через сонячні опіки якість кавунів у полях помітно погіршилася, а отже, істотно збільшиться відсоток некондиційної продукції, яку фермери прагнутимуть реалізувати якнайшвидше. Пропозиція баштанних на внутрішньому ринку може також збільшитися внаслідок того, що деякі господарства в центральних і західних областях тільки приступають до масового збирання кавунів», — йдеться у повідомленні.

Водночас попри подорожчання, сьогодні кавуни в Україні пропонуються до продажу в середньому на 52% дешевше, ніж у другій половині липня 2023 року.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама