Успішна кооперація – шлях до нової якості молока — Павленко

30 червня 2015 66 0
Успішна кооперація – шлях до нової якості молока — Павленко
Latifundist.comУспішна кооперація – шлях до нової якості молока — Павленко

Ситуація у тваринництві напряму впливає на молочну галузь. Стан галузі викликає занепокоєння. Про це в інтерв'ю сайту «Лівий берег» повідомив міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко.

За його словами, цінова ситуація найбільше вдарила по низовій ланці. Формування цін відбувається дискримінаційно і часом нагадує ринкову змову. Роздрібні ціни на молоко зросли на 45%, оптово-відпускні – на 21%. Водночас закупівельні ціни від с/г підприємств – на 19%, а від населення – лише на 8,4%.

«Ми перевіряємо обґрунтованість таких цін. Залучаємо для цього Антимонопольний комітет. Стратегічний вихід – стимулювати кооперативний рух на сільських територіях. Зокрема, зусиллями законодавчого органу. Успішна кооперація – шлях до нової якості домашнього молока та вищих закупівельних цін», — додає міністр.

Також Олексій Павленко наголосив, що Україна буде не лише із хлібом та молоком, але і з цукром. Очікуємо виробити 1,5 млн т солодкого продукту. З урахуванням залишків повністю забезпечимо внутрішні потреби держави.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою