Реклама

Наступного року на Одещині збільшать площі під бавовником

8 вересня 2024 51 0
бавовник
Kurkul.comбавовник

Площі бавовнику на Одещині наступного року зростуть і це дасть поштовх економічному розвитку всього Одеського регіону. Про це розповів народний депутат Степан Чернявський у спецпроєкті «Вирощування бавовнику на Одещині — захист від хвороб, урожайність та економіка» на Kurkul.com.

«Я впевнений, що перспективи завжди є, якщо аграрій — гарний господар. Наприклад, на СФГ «Балкани» ми сьогодні побачили  якнайкращий результат — рослина розвивається, має велику кількість коробочок, проте росте на богарі, без зрошення. Це тому, що фахівці-аграрії підійшли до питання відповідально, пропрацювали всі моменти. Після огляду полів сьогодні я остаточно впевнився — ми на правильному шляху, що бавовна буде рости на Півдні України. І сьогодні це питання стратегічно важливе для обороноздатності країни. І велика вдячність тим аграріям, які сьогодні на прориві відродження вирощування бавовнику в Україні», — розповів Степан Чернявський.

Як прогнозують науковці, врожай бавовни у 2024 р. може бути на рівні 2-3 т/га. Водночас збір бавовнику — специфічний процес і потребує окремого підходу і вивчення. Збирати його необхідно у декілька етапів протягом 2–2,5 місяців. Перші два збирання проводять до заморозків, і одне збирання — після заморозків, в міру розкриття коробочок кожного ярусу рослини.  

Читати за темою: Через відсутність спеціальних комбайнів господарство з Одещини збиратиме бавовну вручну

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама