Реклама

Ціни на соняшник зросли до максимальних позначок за останні роки

30 вересня 2024 309 0
Ціни на соняшник зросли до максимальних позначок за останні роки
Kurkul.com

На внутрішньому ринку України відбулось стрімке зростання цін на соняшник. Так вартість досягла 21,5-22,5 тис. грн/т з ПДВ з доставкою до заводів за базову олійність 46%.

Підвищуватись ціни на олійну почали на початку вересня. Оскільки виробники почали стримувати продажі, зберігаючи до 50% зібраного врожаю.

Торік наприкінці вересня ціни на соняшник були в межах 10-12 тис. грн/т. Лише наприкінці грудня 2023 р. почалось поступове зростання до 13-14 тис. грн/т.

«Минулого тижня на внутрішньому ринку соняшнику спостерігалося прискорення зростання цін, що було зумовлено перш за все обмеженою пропозицією сировини від аграріїв, а також підвищенням вартості соняшникової олії на експортному напрямку. Ажіотаж, створений переробниками, провокував власників олійної не поспішати з реалізацією в очікуванні нових цінових максимумів», — розповіли аналітики АПК-Інформ.

За великі обсяги та високу олійність (48-50%) учасники ринку були готові давати вищі ціни — 22300-22800 грн/т СРТ. Як зазначається, це найвищі ціни з лютого 2022 р.

Читайте також: Фінансові зобов'язання змушують фермерів швидко продавати збіжжя, не очікуючи кращої ціни 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама