Реклама

Органік Стандарт оприлюднив рейтинг найвпізнаваніших органічних брендів України 2024

4 жовтня 2024 32 0
Органік Стандарт оприлюднив рейтинг найвпізнаваніших органічних брендів України 2024

Міжнародна медіаплатформа BrandStory у співпраці з Сертифікаційною компанією України «Органік Стандарт» оприлюднили рейтинг найвпізнаваніших органічних брендів України 2024.

Тож до ТОП-10 виробників за обсягами реалізації органічної продукції на внутрішньому ринку України увійшли:

  • «Organic Milk» — український бренд, який вже понад десять років виробляє органічну молочну продукцію.

Завод, що належить бренду, використовує власну сировину для виробництва понад 60 позицій органічної молочної продукції. Це молоко, кефір, сметана, йогурти питні та ложкові, різноманітні сири, сиркова маса з ваніллю, молоко згущене, вершкове масло та лінійка безлактозної продукції.

Це одне з найбільших органічних господарств в Україні, яке обробляє близько 2 000 гектарів землі. Господарство спеціалізується на вирощуванні органічних овочів, фруктів, зернових культур, баштанних та коренеплодів, зокрема батату.

Читайте також: Павло Барбашов: На ринку фруктів виграє той, хто вміє продавати

У 2012 році воно вперше отримало офіційний сертифікат відповідності вимогам органічного законодавства ЄС від «Органік Стандарт». Господарство займається рослинництвом, тваринництвом та переробкою молока. На фермі використовуються високотехнологічні методи органічного виробництва, а корови перебувають в гарних умовах та споживають добірні органічні корми.

  • Бренд «Сквирянка», який належить компанії «Сквирський комбінат хлібопродуктів».

ТМ «Сквирянка» є однією з найбільших в Україні виробників дієтичного борошна та круп, також в асортименті — органічні та безглютенові крупи, борошно, пластівці.

  • Торгова марка «Organic Chicken», яка належить фермерському господарству «Домашня курочка», яке успішно працює вже майже 6 років.

Це найбільший виробник органічних яєць в Україні. Господарство утримує 18 000 курей-несучок породи Декалб Вайт та 5 500 курей Бованс Браун.

  • Торгова марка «Екород», яка належить компанії «Органік Оригінал» і працює на ринку з 2011 року. Основні виробничі потужності розташовані в Київській області.

Компанія має найбільший в Україні асортимент органічних бакалійних продуктів: круп, борошна, вівсянки, олії, лінійку кукурудзяних паличок та снеків, наприклад із сублімованими ягодами, кокосом, без цукру та інші.

  • Торгова марка «BigBlue», яка належить сільськогосподарському виробничому кооперативу «Ягідки», розташованому в Київській області.

Це органічне господарство займає 60 гектарів і є одним із найбільших у світі, де вирощують виключно органічну лохину. Вся продукція відповідає вимогам як національного органічного законодавства, так і ЄС, перебуваючи під контролем органу сертифікації «Органік Стандарт» з 2016 року.

  • Бренд «Spring Drops», який належить ТОВ «Лілак».

Підприємство спеціалізується на виробництві та експорті органічного березового соку, який відповідає вимогам законодавств України інших країн щодо органічного виробництва і має сертифікати відповідності «Органік Стандарт».

Компанія «УКРОЛІЯ» володіє двома виробничими комплексами в Полтавській області: олійно-пресовим заводом «Укролія Органік» та олійноекстракційним заводом «Укроліяпродукт». Завод «Укролія Органік» є першим в Україні підприємством, яке спеціалізується виключно на переробці органічної сировини.

  • Бренд «Агро Стариця» з Київщини.

В асортименті виробника представлені свіжі та заморожені овочі, зелень і фрукти, серед яких: малина, полуниця, лохина, ожина, жимолость, аґрус, чорна та червона смородина, яблука, черешня, вишня, обліпиха, аронія, цибуля, порей, баклажан, кабачок, цукіні, перець, огірки, гарбуз, редиска, помідор, фенхель та кольрабі.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама