Реклама

Наступного року в Україні проведуть аудит виноробної галузі

20 жовтня 2024 26 0
Наступного року в Україні проведуть аудит виноробної галузі

На початку жовтня президент України Володимир Зеленський підписав євроінтеграційний Закон України №3928-IX «Про виноград, вино та продукти виноградарства».

З допомогою прийнятого закону, у 2025-2026 рр. відбудеться аудит виноробної галузі України. Про це розповів голова ГО «УКРСАДВИНПРОМ» Володимир Печко в інтерв'ю на AgroPolit.com.

«Закон запускає запуск створення в Україні лабораторії ізотопного аналізу, яка розбере кожну молекулу вина на деталі і покаже, з чого вона складається. По суті створюється незалежний сертифікаційний центр для контролю за якістю виноробної продукції для будь-кого, починаючи з виробника і закінчуючи споживачем. Ця лабораторія буде сертифікована за міжнародними стандартами та, сподіваюся, з часом буде сертифікована відповідним арбітражними службами», — зазначив Володимир Печко.

Також він додав, що відповідний Закон спрощує рух українського вина у Європу та запустить на українському ринку реєстр виноробів України.

«Єдиний державний реєстр виноробів включатиме інформацію про виробників виноробної продукції, кількість у них виноградних ділянок, сорти вирощуваного винограду, обсяг зібраного врожаю. Заводам-переробникам заборонять купувати виноград у тих виробників, яких нема є у виноградарському кадастрі. За моїми оцінками, Єдиний державний реєстр виноробів України частково запрацює у 2025 році. Найімовірніший, більшість виноградарських підприємств України наступного року включать до нього», — підсумував Володимир Печко.

Читайте також: Через спеку якість та кількість винограду дуже низька — Баштанник

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама