Реклама

Фермери вивезли з Донеччини племінні породи тварин до безпечних регіонів

23 жовтня 2024 25 0
Зруйноване сільгосппідприємство на Донеччині
Донецька ОВАЗруйноване сільгосппідприємство на Донеччині

Племінні породи тварин з метою їх збереження вивезли з Донеччини до інших регіонів. Про це повідомили в департаменті АПК Донецької ОВА.

З 16 таких сільгосппідприємств, які вирощували тварин та птицю з високим генетичним потенціалом, були релоковані 9 підприємств.

Решта сім підприємств були змушені реалізувати поголів’я, а це — 6 тис. ВРХ; 4,5 тис. свиней; 1,2 тис. овець; 600 тис. птиці.

Як зазначається, сільськогосподарські тварини та птиця були вивезені в більш безпечні регіони України, такі як Київська, Вінницька, Волинська, Івано-Франківська, Дніпропетровська та Харківська обл.

З дев’яти релокованих підприємств галузі тваринництва продовжує працювати на орендованих приміщеннях одне фермерське господарство. Воно утримує 440 тисяч голів птиці. За 9 місяців цього року валове виробництво яєць склало 83 млн штук. Решта підприємств припинила свою діяльність.

Внаслідок проведення активних бойових дій релоковано 22 сільськогосподарських підприємства, які працюють в галузі рослинництва. Зокрема, була переміщена (перевезена) сільськогосподарська техніка та обладнання цих підприємств у Дніпропетровську, Полтавську, Вінницьку, Чернігівську та Житомирську обл.

У галузі харчової і переробної промисловості релоковані з території області до більш безпечних територій України шість підприємств. Це три хлібопекарські підприємства, та по одному — молочне, кондитерське та м’ясної галузі.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама