Уряд оприлюднив програму розвитку АПК

19 квітня 2016 92 0
Особливе місце відведено дрібним виробникам в урядових планах
Latifundist.comОсобливе місце відведено дрібним виробникам в урядових планах

Кабінет міністрів України презентував свою програму діяльності. Вона складається з 17 розділів. Про АПК йдеться в розділі 11 — «Реформа сільського господарства», повідомляє Аgropolit.com.

«Проведення розмежування земель різних форм власності, запровадження виключно аукціонного порядку передачі земель, що знаходяться у державній чи комунальній власності, в оренду, розвиток ринку оренди землі (можливість продажу прав та їх застави), спрощення процедур реєстрації договорів оренди», — йдеться у документі.

Також додається, що запровадження механізмів збереження та відтворення земельних ресурсів шляхом розвитку меліорації, рекультивації, нормування та стандартизації у галузі охорони земель. Надання права розпоряджатися землею об’єднаним територіальним громадам, в інших випадках — обов’язкове погодження питань використання земель з органами місцевого самоврядування. Крім того, уряд важливим назвав «застосування різних форм державної підтримки».

Особливе місце відведено дрібним виробникам в урядових планах.

«Запровадження програм державної підтримки фермерських господарств: спрощення системи оподаткування, пільгове кредитування, створення умов для використання державної інфраструктури, забезпечення доступу до внутрішніх ринків збуту, сприяння експорту продукції сільськогосподарського виробництва», — зазначено у 11 розділі програмі КМУ.

Виконано за допомогою Disqus