Екс-керівництву ДПЗКУ загрожує до 12 років в'язниці

22 квітня 2016 81 0
Колишньому керівництву ДПЗКУ загрожує до 12 років в'язниці
gogetnews.infoКолишньому керівництву ДПЗКУ загрожує до 12 років в'язниці

Генеральна прокуратура України (ГПУ) проводить спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишніх керівників ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ), пише прес-служба ГПУ.

Генеральною прокуратурою України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього голови правління ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» та його заступника за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України, незаконними діями яких спричинено збитки державі на загальну суму понад 177 млн грн.

«Знайдено додаткові докази вчинення раніше виявлених кримінальних правопорушень, а також одержано відомості про вчинення підозрюваними інших злочинів, про підозру у вчиненні яких їм не повідомлялось», — сказано у повідомленні.

З урахуванням установлених досудовим розслідуванням обставин вказаним особам 14.03.2016 повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри, у зв'язку з чим прокурор звернувся до суду з клопотаннями про надання дозволу на проведення спеціального досудового розслідування.

«За результатами розгляду клопотань прокурора 25.03.2016 та 19.04.2016 Печерським районним судом м. Києва надано дозволи на проведення спеціального досудового розслідування», — йдеться у повідомленні.

Також додається, що найближчим часом стороні захисту будуть відкриті матеріали кримінального провадження, після ознайомлення з якими обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті.

«За вчинення зазначених злочинів передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна», — зазначається у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus