Естонія. Держава надасть молочним кооперативам €15 млн

24 квітня 2016 63 0
Естонія збирається витратити €15 млн на підтримку молочних кооперативів
ubr.uaЕстонія збирається витратити €15 млн на підтримку молочних кооперативів

Міністерство сільського життя представило довгостроковий план по стабілізації молочної промисловості Естонії, повідомляє Dairynews.ru.

Держава збирається витратити €15 млн на підтримку молочних кооперативів: кошти призначені на створення нового сучасного виробництва. 25% у проекті повинно припадати на вітчизняну молочну продукцію, а стратегічний пай належати кооперативам. За задумом влади, проект зможе вивести якість продукту на новий рівень і зробити молочну продукцію більш конкурентоспроможною на експортних ринках.

Тим часом, за словами голови правління Центральної спілки естонських фермерів Вахура Тиніссоо, поява нового виробництва у недалекому майбутньому зовсім не вирішує сьогоднішніх проблем молочарів.

«Суть полягає у тому, що ми спочатку повинні визначитися з тим, де наші ринки, що за продукцію ми будемо поставляти. Тільки після цього ми зможемо говорити про те, яка саме допомога потрібна, щоб робити продукти очікуваної якості і просувати їх на нові ринки», — сказав він.

Програма допомоги молочним кооперативам розрахована на 5 років. У міністерстві сподіваються, що кошти будуть спрямовані на поліпшення технології виробництва молочної продукції.

Виконано за допомогою Disqus