Мінагропрод працюватиме шляхом реформ «3+5»

12 травня 2016 63 0
Тарас Кутовий, міністр аграрної політики та продовольства України
kurkul.comТарас Кутовий, міністр аграрної політики та продовольства України

Реформування системи підтримки фермерів, розвиток села та завершення земельної реформи – пріоритетні напрямки роботи Мінагропроду. Про це в інтерв’ю AgroPolit.com заявив міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий.

«Ми будемо працювати шляхом реформ «3+5». Вона передбачає три стратегічно важливі напрямки: державна підтримка фермерів, розвиток села та завершення земельної реформи. Наступні п’ять пріоритетів, які витікають з них, це: розвиток ринків збуту, органічне виробництво і нішеві культури, державні підприємства, зрошення і безпека харчової продукції», — зазначив він.

За словами міністра, найближчим часом буде презентовано модель розвитку АПК.

«На Раді реформ при Президентові уже представив своє бачення. Якщо концептуально її затвердимо, то будемо рухатися у цьому напрямку. Необхідно визначити, яким чином розвиваємо галузь, кому потрібна державна підтримка, хто без неї існувати не зможе. Ми, як міністерство, будемо підтримувати дрібне підприємництво в Україні різними засобами. Якщо говоримо про великі компанії, холдинги, то їх потрібно підтримувати стабільними правилами гри, створенням умов для нормального функціонування бізнесу», — зауважив очільник відомства.

Щодо презентованої на комітеті ВР Стратегії розвитку АПК до 2020 р., то міністр зазначив, що у Стратегії будуть опрацьовуватися питання земельної реформи, оподаткування та державної підтримки.

«Далі — шукаємо спільне бачення разом із парламентськими комітетами, потім — з Радою. У названих мною трьох блоках визначаємо конкретні дії і вписуємо у законодавчий план. Має бути прийнято не більше 5 законів. Звісно, що будуть підзаконні акти. Усе це буде внесено у план роботи до кінця року. Хочемо привести українське законодавство у відповідність до європейського, але мають бути чіткі пріоритети у рамках цієї стратегії, на яких плануємо зосередитись», — наголосив Тарас Кутовий.

Виконано за допомогою Disqus