На Луганщині відкриють пункти первинної обробки молока

12 травня 2016 105 0
На Луганщині хочуть врятувати «молочний» бізнес
sibnovosti.ruНа Луганщині хочуть врятувати «молочний» бізнес

Аграрії Луганщини втратили ринки збуту, що знаходяться на непідконтрольних Україні територіях області, заявив заступник Департаменту екології, природних ресурсів та агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації Володимир Дрань, повідомляє «Остров».

За його словами, основною проблемою у сфері тваринництва є відсутність рентабельності.

«Немає рентабельності. На тимчасово окупованих територіях залишилися основні підприємства переробки і основні ринки збуту», — заявив він.

Нині, за інформацією джерела, різниця між попитом і пропозицією на ринку м'ясної продукції становить понад 30%.

«30% — це різниця, те, що готові платити, і те, що дають. Ні забійного цеху, тобто, ми вирощуємо, але не продаємо. Довезти — не можемо через дороги, а забивати ніде», — сказав він.

Він також зазначив, що сьогодні на території Луганської області ціна молока «нижче, ніж на воду» — 2,6 грн/л і спостерігається зниження молочного стада.

«Ми плануємо впровадити програму з розвитку у селах, де є більше 200 корів. Створити пункти збору, охолодження і первинної обробки молока», — зазначив чиновник.

За його словами, це дозволить підняти закупівельну ціну молока у два рази, що, у свою чергу, призведе до припинення зниження молочного стада на території Луганської області.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою