Землі НААН відчужували за методом «арбітражних керуючих» — експерт

17 травня 2016 93 0
З землями НААН проводилися махінації
Latifundist.comЗ землями НААН проводилися махінації

Землі Національної академії аграрних наук України (НААН) відчужували за методом «арбітражних керуючих», про це в інтерв'ю AgroPolit.com повідомила віце-президент НААН Ануш Балян.

За її словами, на жаль, нинішня законодавча база сприяє тому, щоб арбітражний керуючий у ході банкрутства підприємства користувався незалежністю і, як свідчить практика, діяльність таких арбітражних керуючих не націлена на виведення підприємства з банкрутства, а навпаки: борги нарощуються, господарство входить у процедуру ліквідації.

«Підприємство штучно вводили у банкрутство, надалі змінювали через суд арбітражного керуючого на «свого». Останній «гравець» оперативно нарощував нові борги й отримував нові кредити у «своїх», які потім чомусь ставали основними кредиторами. Потім блокувались банківські рахунки, що виключало будь-яку можливість взаєморозрахунків із законними кредиторами. Наступний крок — «свій» суддя визнавав вимоги законних кредиторів безнадійними та віддавав майно замовникам», — зазначила вона.

Також додала, що щодо земель — тут схема була ще простішою. Формально призначали «своєму» кандидатові в орендарі конкурс і швидко підписували свідомо програшний договір оренди. Після цього академічна земля змінювала свій статус, переходила в категорію земель запасу органів місцевого самоврядування і вже після цього отримувала нового господаря.

Виконано за допомогою Disqus